VÅR VERKSAMHET

Företaget


Företaget heter ReefDesigner Sweden AB men våra akvarierelaterade produkter och koraller marknadsförs under namnet CoraroC.

Vi driver både reefdesigner.com och coraroc.com men de riktar sig till olika marknader. 


Vi är webbaserade


Vi har ingen fysisk butik utan all handel sker via vår webplats coraroc.com. Om man bor i närområdet eller passerar går det givetvis bra att hämta sin order hos oss.

Men det är i nuläget inte möjligt att hälsa på oss mer än så med hänsyn till Covid -19.  


Lokal


Vi bedriver vår verksamhet i en lokal byggd för ändamålet. Lokalen är kontrollerad och godkänd av Länsstyrelsen enligt §46 i artskyddsförordningen 2007:845.

Vår verksamhet har tillstånd från Länsstyrelsen enligt §26 i artskyddsförordningen 2007:845.

INDEXERING AV KORALLER

Vårt tänk


CoraroC indexerar varje korall som köps in med ett unikt index. I vårt korallbibliotek försöker vi ge så mycket information som möjligt om korallen. 


Systemet är tänkt att ge dig som kund optimala möjligheter att få din korall att trivsas. Du kan dela information med andra som köpt våra koraller och vara säker på att ni talar om exakt samma korall. Du kan ex. skriva på ett forum: "Jag har A001 från CoraroC och har placerat den 30cm från min ledarmatur X och i kraftig cirkulation men jag tycker inte att den färgar ut rikigt?" Poängen är att andra då kan dela input om exakt samma korall. Med tiden hoppas vi kunskap kan byggas på och att vi alla kan lära oss mer och mer om hur vi tar hand om dessa fascinerande djur.


Koraller kan skilja mycket i både färg och form från akvarie till akvarie. Många av oss har säkert många gånger köpt en korall vi tycker ser spännande ut. Men så efter ett par månader i vårt eget akvarium inser man att det är samma korall som man redan har... 

Vissa koraller kan vara extremt snygga som små fraggar men kanske sedan växer i en form som man inte gillar. Acropora gomezi är ett exempel på det. Den är svår att motstå när man ser en fragg men den växer i regel ganska spretigt och kommer sällan forma någon särskild symmetri om det är det man är ute efter.

Små "sps-pinnar" kan vara utpräglade "table top" koraller. Dessa kommer oftast trivas mycket bättre och växa naturligt om de placeras horisontellt ut från underlaget.


CoraroC vill att du ska få så mycket information som möjligt om den korall du köper och att du kan ge den så bra förutsättningar som möjligt för att trivas. De flesta av våra koraller är uppvuxna till kolonier eller i vart fall tillräckligt stora så man kan se form och växtsätt. I vårt korallbibliotek presenterar vi så mycket information vi kan om varje enskild korallart.

KARANTÄN

Våra rutiner


Vi kommer snart beskriva mer om hur vi tänker och arbetar med karantän. Låt oss bara säga att våra procedurer är mycket ambitiösa och noggranna.